Deze site maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Akkoord
Projecten en uren

Uw medewerkers alleen eigen uren tonen bij de urenregistratie

Support ID: AV-57478
Product: AccountView 9.x

Omschrijving

Hoe voorkom ik dat medewerkers die uren schrijven in AccountView ook de uren van andere medewerkers kunnen zien?

Oplossing

Uw medewerkers schrijven hun eigen uren in AccountView. U wilt voorkomen dat zij de uren van andere medewerkers kunnen zien en wijzigen. Hoe zorgt u ervoor dat zij alleen hun eigen uren zien, terwijl u als beheerder zelf wel alle uren in zicht houdt?

Standaard hebt u in AccountView de mogelijkheid om een instelling te kiezen voor de Urenweergave. Hiermee regelt u welke uren zichtbaar zijn voor uw medewerkers. Deze instelling kunt u op twee plekken in AccountView kiezen: in de administratie-instellingen om een standaardinstelling vast te leggen en in het venster Stamgegevens medewerker om hier desgewenst per medewerker van af te wijken. Om te zorgen dat uw medewerkers alleen hun eigen uren zien, kiest u Opties/Instellingen/Administratie/Projecten en uren/Ureninvoer en vervolgens selecteert u Alleen eigen uren in het veld Urenweergave.

Om deze instelling te gebruiken legt u bij Document/Stamgegevens administratie/Medewerkers per medewerker op de tab Instellingen vast met welke Gebruikersnaam zij inloggen in AccountView. Het veld Urenweergave in de medewerkergegevens heeft standaard de waarde Administratie-instellingen. Dat laat u bij iedereen zo staan, zodat de administratie-instelling Alleen eigen uren wordt gebruikt. Alleen voor uw eigen medewerkersnaam - en dus gebruikersnaam - selecteert u de instelling Alle Urenregistratieweken om ervoor te zorgen dat u zelf de registraties van álle medewerkers kunt inzien en wijzigen.

Met de module Uren en Declaraties II hebt u nog meer mogelijkheden om in de urenregistratie controlemomenten en functiescheiding toe te passen. Meer informatie daarover leest u via Help/Index onder Urenweergave.