Spring naar de hoofdtekst

5 vragen aan Dominique Soomer, ondernemer met DMWD Personal Coaching

DMWD Personal Coaching werkt met Visma eAccounting, in samenwerking met een boekhouder. Wij stelden eigenaar Dominique 5 vragen.

5-vragen-aan-Dominique-Soomer-ondernemer-DMWD Personal Coaching

DMWD Personal Coaching zet zich door middel van coaching en personal training in om de levenskwaliteit van cliënten op alle fronten te verbeteren. Eigenaar Dominique Soomer doet haar administratie met Visma eAccounting, in samenwerking met een boekhouder. Ze houdt grip op de cijfers en ervaart het gemak van de software. Wij stellen haar 5 vragen over het ondernemerschap.

Wat houdt je momenteel zakelijk het meest bezig?

Op dit moment ben ik vooral gefocust op het in de praktijk brengen van mijn visie op personal training. Ik geloof heel erg in een holistische en persoonlijke aanpak waarbij ik verder kijk dan die felbegeerde sixpack. Mijn cliënten ondersteun en begeleid ik bij het doorbreken van vastgeroeste patronen in leefstijl om hun kwaliteit van leven op alle fronten te verbeteren. Ik ben hun stok achter de deur. Hierbij heeft iedereen iets anders nodig; die code kraken vind ik geweldig.

Wat zou er moeten veranderen in de sector?

De Personal trainers schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond. En omdat de
beroepsnaam op dit moment nog niet beschermd is, zie ik om me heen veel voorbeelden
van ‘collega’s’ die niet volgens de norm werken, met alle gevolgen van dien. Een wettelijke
verplichting op het hebben van de juiste certificaten zie ik als een zeer noodzakelijke stap.
Verder wil ik graag bijdragen aan de verandering van het stereotype beeld dat op dit
moment nog steeds bestaat over Personal trainers. We zijn niet allemaal van die overdreven opgepompte fitboys en -girls die naar hetzelfde doel voor hun cliënten streven. Fit ben ik zeker, maar wel op een gezonde en realistische manier.

Waar ben je op zakelijk gebied het meest trots op en wat had je beter anders kunnen doen?

Het meest trots ben ik op de manier waarop ik mijn cliënten benader, met oog voor hun
persoonlijke wensen, doelen en uitdagingen. Professioneel, maar altijd met begrip voor
iemands achtergrond. Als het moet ben ik streng, maar ik kan met humor en zelfspot vaak net zoveel bereiken. Het is heel belangrijk om tijdens een sessie in de gaten te blijven houden hoe iemand reageert en daarin mee te bewegen. Die flexibiliteit kenmerkt me. Ik heb niet perse het gevoel dat ik iets anders had kunnen doen, omdat ik geloof dat je van fouten alleen maar wijzer wordt. Ik heb nu meer zelfvertrouwen dan ooit en dat komt mede door het af en toe struikelen en weer opstaan.

Met wie zou je wel eens rond de tafel willen en waarom?

Met Jay Shetty. Hij is een Engelse auteur, voormalig hindoe-monnik en levenscoach. Ik heb
periodes dat ik veel naar zijn podcasts ‘On Purpose’ luister en zijn boek Think Like A Monk
lees. Af en toe worstel ik met het zoeken naar de juiste balans tussen werk en privé. Jay
Shetty slaat geregeld de spijker op z’n kop. Graag zou ik hem wat vragen willen stellen over de onzekerheden die ik soms voel als dertiger en hoe ik hier op een andere manier mee om kan gaan.

Heb je nog goed advies voor collega-ondernemers?

Zeker! Ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Ik heb liever vijftien cliënten die ik twee keer per week zie dan dertig verschillende mensen die maar één keer per week voorbijkomen. Op deze manier creëer ik meer verdieping in mijn trainingen en die verdieping geeft mij de meeste energie en voldoening.

Probeer Visma eAccounting nu 30 dagen gratis!